Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

fredag den 14. september 2012

Haven i septemer

Det har været svært at være haveejer i år. I hvert fald for mig. Det har enten regnet så alting soppede, eller det har været knastørt med betonjord til følge. Eller det har været sådan, at jeg har skullet arbejde når vejret har været til lugning m.v. Derfor har jeg ikke været gennem haven med lugejernet så meget som jeg gerne vil. Jeg kan faktisk godt lide at luge. Man tænker så godt og får  noget synligt ud af indsatsen.

Meget af det forsømte blev indhentet sidste weekend. Først fik vi beskåret vores thujaer. Inspireret af en have i Toftlund, har vi opstammet to og klippet toppene til, så der forhåentlig inden længe bliver til kugler, der kroner de slanke stammer. Derefter blev de nye rodskud på vores store nøddebusk fjernet, og det skabte vældig meget luft og lys.

I hjørnet af haven plantede vi for 8 år siden både buskbom og lavtvoksende stedsegrønne nålebuske. Meningen har hele tiden været, at de skulle klippes i organiske former. Det er de så blevet nu, og jeg er ret godt tilfreds med resultatet.


Da vi nu var så godt igang, lånte Poul en havefræser, så jorden i det nye stenomkransede bed kunne blive fræset godt igennem. Lørdag var vi i planteskole - ja faktisk var vi to steder. Vi købte hostaer, en japansk løn, høstanemoner og flere andre planter. De står nu i beddet, og syner ikke af meget, men de vil forhåbentlig vokse sig store, så vi kan glædes ved synet. Nu mangler der bare nogle forårsløg.

Den sidste del af lugearbejdet mangler stadig, men nu regner det.......

søndag den 9. september 2012

Sommer 2012

Ja så gik den sommer - og det har været en god tid. Jeg har godt nok været syg i små tre uger med en voldsom luftvejsinfektion og en ustoppelig hoste, men Poul og jeg har haft nogle gode dage sammen med venner og familie. Det er ikke blevet til så meget skriveri her på bloggen, men det vil jeg forsøge at rette op på.

Poul og jeg har sammen med min bror Ole og hans to yngste piger været på en dagstur til Nordborg på Als. Vi er opvokset i Nordborg, og var på en spadseretur gennem byen til vores gamle kvarter. Ole og jeg havde en begivenhedsrig dag, hvor vi bl.a. fik lov at kigge indenfor på den gamle Søvang skole, hvor vi gik i 1. klasse. Det er underligt som man pludselig husker nogle ting. F.eks. kunne jeg straks genkende gulvet, der har en helt speciel farve og overflade, fordi det har været lakeret utallige gange.

Her er Ole og jeg foran Søvang skole med hver vores hund.

Poul og pigerne tog det pænt, at Ole og jeg flere gange henfaldt til barndomsminder. Vi fik genopfrisket mange ting, og når den ene af os ikke kunne huske, kunne den anden.

På billedet herunder er Poul sammen med Svend Grathe, der grundlagde Nordborg ved at bygge slottet, der nu er efterskole. I baggrunden er Freja og Terne sammen med Karla.

Vi havde selvfølgelig madkurven med. Her sidder vi og spiser ved Dyvig, med det nye badehotel i baggrunden.