Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

lørdag den 29. juni 2013

Stjerneskud

I dag blev en gammel aftale til virkelighed. Poul og jeg var sammen med Lone og Hans Jørgen, og vi skulle til Rømø og spise stjerneskud hos "Fru Dax" i Lakolk.


Stjerneskuddet var lækkert, meget veltilberedt - og meget stort. Uhm.

Det var en god måde at tage afsked med juni på - og sige velkommen til ferietiden. Det varer dog en god månedstid før vi holder sommerferie.

lørdag den 1. juni 2013

Familiebesøg fra Ohio


Jeg har lige lært 5 dejlige mennesker at kende. Det drejer sig om mine grandfætre og -kusiner fra Ohio.

Deres bedsteforældre - Ejnar og Elisabeth - udvandrede fra Nordjylland til USA i 1920'erne. De arbejdede hårdt og skabte sig en tilværelse i Cleveland, Ohio. De fik 3 sønner, som er fætre til min far. To af sønnerne besøgte mine forældre på en tur til Danmark i 70'erne, men efter at Ejnar og Elisabeth døde, gled kontakten ud. På et tidspunkt i 90'erne skrev mine børn et brev til den adresse vi kendte, men der kom ikke noget svar.

I efteråret 2012 blev jeg pludselig kontaktet af en af mine amerikanske grandfætre, der var ved at planlægge en rejse til Europa. Han spurgte, om han og hans kone måtte besøge os. Han havde fundet mig via det gamle brev og vores specielle efternavn. Det er endnu en af velsignelserne ved internettet, at man kan finde hinanden på tværs af kontinenter.

Min grandfætter har jeg ikke mødt endnu - han kommer først i næste uge - men til gengæld har jeg nu haft besøg af hans mor på 81 år og 4 af hans 5 søskende. På billedet ses mine forældre, mine 2 fastre og 2 onkler, min bror og niece, samt Stine og Poul - og de 5 amerikanere.

Selvom vi aldrig har mødt hinanden før og ikke har skrevet sammen, føltes det som om, vi altid har kendt hinanden. Lige fra starten gik snakken på det bedste engelsk vi formåede. Vi havde meget til fælles og kunne grine af de samme ting. Der blev vist mange gamle fotos og udvekslet mange oplysninger om de forskellige familiemedlemmer. Stemningen var høj, men hvor blev vi trætte. At tale to sprog og rumme det hele, krævede masser af energi.

Vi havde en fantastisk dag. Og glæder os til at få besøg af det næste familiemedlem fra USA.