Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

fredag den 13. december 2013

Stjerner

Her i første del af december har det meste handlet om arbejde. Dog har jeg fået gjort disse små stjerner helt færdige. De består af 6 romber.

Jeg har eksperimenteret lidt, og har syet nogle af romberne sammen på amerikansk facon, mens andre er syet på maskine. Der er forskellige fordele ved begge metoder. På den amerikanske facon er præcisionen stor, mens det går hurtigere på maskine. Jeg har quiltet i hånden.



søndag den 8. december 2013

Fabriksbesøg og juletur til Lübeck

I mandags var jeg på bustur til Lübeck sammen med 30 kolleger. Dräger, som producerer de respiratorer vi har på afdelingen, havde inviteret på fabriksbesøg og efterfølgende bytur i det julepyntede Lübeck.

Vi tog afsted tidligt med bus og var fremme klokken 10.30. Fabrikken, der ligger i Lübeck, har over 11000 ansatte på verdensplan, og er over 120 år gammel. De producerer mange forskellige ting, der anvendes indenfor hospitaler og mine-, dykker- og redningsindustrier.

Vi fik en interessant guidet rundvisning på firmaets historiske udstilling, der viser firmaets udvikling fra det første produkt - en trykregulator, der fik stor udbredelse i forbindelse med fadølsanlæg - til det seneste højteknologiske monitoreringsudstyr. Vi fik også undervisning i brugen af den helt nye respiratormodel, som vores afdeling har købt.

Efter en dejlig frokost i kantinen, blev vi kørt til centrum, hvor vi havde nogle timer til at nyde det julemarked, som Lübeck er så kendt for. Det var smukt og der var meget at kigge på. Overalt er der boder, der sælger alskens spiselige snacks/fastfood til flot fremstillet kunsthåndværk. Særlig karakteristisk er julepunchen, som smager dejligt og varmer godt i kulden.

En af vores læger er født i Lübeck. Han gav os en lille guidet tur i det kvarter, hvor han er vokset op. Bl.a. viste han os den pigeskole, hvor han gik i skole. Det vil han komme til at høre for mange gange.

Det var en dejlig dag hvor vi også kunne være sociale på en anden måde end når vi er på arbejde.

Jeg fik ikke taget billeder. Kun dette af det centrale juletræ - desværre i en dårlig kvalitet.


søndag den 1. december 2013

1. december og 1. søndag i advent

Tænk at det nu er december. Tiden flyver afsted - jeg synes lige det har været sommer.

I år er jeg slet ikke begyndt at pynte til jul. Da jeg kom hjem fra arbejde i går aftes lidt over midnat (ja det var jo egentlig i dag) havde Poul sat lyskæden på enebærbusken i indkørslen - og samlet Christiansfelder-stjernen og hængt den op. Det blev jeg meget glad for.

I dag har jeg haft fri, og vi skulle med Pouls bror og svigerinde på jule-handle-tur til Flensborg. De har et flot julemarked på gågaden med mange boder. Vi skulle rigtig shoppe. Troede vi. For ingen butikker havde åben..... Vi var ikke alene om at være skuffede. Der var rigtig mange danskere på gågaden, og man fornemmede at nogle var kommet lang vejs fra.

Trods skuffelsen, havde vi alligevel en dejlig og hyggelig dag. Vi fik en god brunch og senere en "Tote Tante", som er varm kakao med amaretto og flødeskum. På billedet er det meste drukket.


Efter sådan en dag kan december kun blive en god måned.