Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

søndag den 23. februar 2014

Vintertur til Grenen

Poul og jeg  er lige kommet hjem fra en hyggelig tur til Nordjylland. Sammen med Pouls bror og svigerinde tog vi hjemmefra fredag over middag. Vi havde smurt sandwich og holdt spisepause på en rasteplads. Det var hundekoldt og blæsende, så det blev en kort pause.

Vi nåede frem til hotellet mens det endnu var lys. Vi fik en lækker tre-rettere menu med husets vin, og havde en dejlig aften.

Lørdag kørte vi til Skagen. Vejret var fortsat koldt, blæsende og regnfuldt. Vi ville på Grenen og var heldige, fordi Sandormen holdt parat på parkeringspladsen. Den kører ellers kun om sommeren, men fordi der var vinterferie, kørte den nogle få ture.

Jeg har været på Grenen en del gange - også om vinteren - men det er første gang jeg oplever, at der er så få mennesker. Vi havde hele stranden næsten for os selv. De eneste andre levende skabninger var mågerne, Sandormens chauffør og nogle få andre passagerer.


 Bølgerne slog sammen hvor Kattegat og Skagerak mødes, og det var et flot syn.


På vej hjem til hotellet kom vi igennem Frederikshavn, og vi kørte derfor en tur op på Pikkerbakken. Herfra har man en fantastisk udsigt over byen og havet mod Hirsholmene og Læsø, der dog var skjult i regnskyer.


Søndag gik turen hjemad igen. Vi er nu fulde af indtryk og klar til en ny uge. Ja, der er lige den lille hage, at Poul er blevet forkølet. Han mener at det kommer af at spise sandwich udendørs på en rasteplads i februar.

lørdag den 8. februar 2014

Juleophæng



I løbet af december syede jeg dette ophæng. Det var en slags julekalender, idet det foregik ved at jeg meldte mig til en DHD (Del Hver Dag) hos Hannes Patchwork. Jeg købte en stofpakke med det stof, der skulle bruges, og hver dag fra 1. til 24. december modtog jeg en mail med beskrivelse af, hvad jeg skulle lave den dag. Det spændende var, at man ikke vidste hvad det førdige resultat ville blive. Kun at det havde noget med jul at gøre.

Oplægget fra Hanne foreslår, at man syr små dannebrogsflag og hænger dem på træet i guirlander. I stedet har jeg syet små metalstjerner på. Stjernerne har jeg købt i London for et par år siden. Nu har de fået plads på vægophænget, og jeg glæder mig allerede til at finde det frem til næste jul.