Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

fredag den 31. oktober 2014

Fredagsfisk


Den perfekte måde at starte en friweekend. Stjerneskud købt i den lokale Føtex og hjembragt af Poul.

søndag den 26. oktober 2014

Udstilling - Sønderjysk Quiltetrekant


Denne weekend var der udstilling i den lokale quilteforening. Medlemmernes arbejder fra de sidste 5 år blev vist frem på Harmonien i Haderslev. Det sker hvert 5. år, så der var virkelig flotte ting at se. Her viser jeg en del af de udstillede bordløbere, og man kan vist få et indtryk af mangfoldigheden i teknik, design og farvevalg.

Her er et billede af en del af salen set oppefra. Der deltog 5 patchworkbutikker, som havde valgt at deltage i Haderslev fremfor at være en del af håndarbejdsmessen i Fredericia, som også fandt sted i denne weekend.


tirsdag den 14. oktober 2014

Fridage i London


Dette er de hjembragte resultater fra 5 dage i London. Ud over quiltebladet, er der intet der har at gøre med patchwork.

Og dog. Det lille hæfte "20 ways to draw a tree" købte jeg på det fantastiske naturhistoriske museum. Hæftet indeholder enkle og meget forskellige stregtegninger af ting fra naturen. F.eks. 20 forskellige måder at tegne et træ, et blad, en sten o.s.v. Når jeg engang bliver ferm til at quilte på maskine, er der masser af inspiration i dette hæfte. Her er siden med bregneblade...


På museet så vi en udstoppet dodo eller på dansk - en dronte. Lige siden jeg som stor pige hørte den sørgelige historie om, hvordan denne fugl blev udryddet på grund af menneskers uklogskab, har fuglen fascineret mig. De billeder og tegninger, jeg har set af dronten, viser alle en grim fugl. Derfor blev jeg meget berørt, da jeg i en montre så et udstoppet eksemplar. Den så virkelig helt anderledes ud med en rund facon, nogle pelslignende fjer og bittesmå uanvendelige vinger. Jeg fik virkelig lyst til at give den et kram. Den så slet ikke så grum ud, som jeg troede.
Her er der et billede af dronten, og du kan læse mere her dodobird.net.