Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

onsdag den 20. maj 2015

Log cabin-stjerne

Så kan jeg endelig vise mit tæppe her på bloggen. Jeg startede med at skære strimler, da jeg var på sy-weekend i januar med Sønderjysk Quiltetrekant, og jeg nåede at få det færdigt til quiltefestivalen i Vejlby i Kristi Himmelfartsferien 14 og 15 maj.

Tæppet er syet i reproduktionsstoffer fra Helene Juul og syet på maskine. Mønsteret findes i bogen "Patchworkstæpper og den amerikanske borgerkrig" af Filippa Gårdbo og Jette Schiøth på forlaget Klematis 2013. Det måler 170 x 235 cm.

Min mor og tæppet på udstillingen i Kr. Himmelfartsferien
I bogen er målene opgivet i cm, men jeg kan bedre lide at sy med inch-mål. Derfor har jeg tilpasset målene til inch, hvilket medførte at jeg fik problemer da borten med de små log cabin-blokke skulle syes på. Jeg var nødt til at justere med den lyse kant over og under midterfeltet. Derudover viste det sig, at jeg også måtte øge med lidt rødt baggrundsstof på begge sider af midterfeltet. Det ærgrer mig og det var besværligt, men jeg er meget tilfreds med resultatet.

Quiltningen med lys tråd i form af "hjernemasse"
Jeg besluttede, at jeg ville betale for quiltningen, og Bodil fra Quiltshoppen i Juelsminde har lavet den flotteste quiltning i form af et fladedækkende mønster i stil med "hjernemasse". Der er quiltet med lys tråd, der ikke er for dominerende, men derimod fremhæver og binder stofferne sammen på en flot måde.
Inderste og yderste bort er syet af et smukt stykke stof, som passer perfekt i farver og stil.

Jeg er meget glad for tæppet og har fået mod på at sy flere store tæpper.

Nu skal jeg bare lige vænne mig til at der ligger en færdig quilt i sofaen.

tirsdag den 12. maj 2015

Overtræk


Jeg har syet en hætte til min symaskine. Modellen er fra det tyske blad "Patchwork Spezial - Taschen" 04/2011.
Stoffet er købt på en messe for nogle år siden, og har ligget og ventet på at blive syet. Det er et panel med billeder af 8 forskellige symaskiner og med en bort med de samme maskiner på rad og række. Som side og top har jeg brugt stof med målebånd i farver der matcher.


Jeg har faktisk syet 2 hætter, for min mor fik en hætte der passer til hendes maskine til sin fødselsdag

mandag den 11. maj 2015

Jeg er her endnu.....

....selvom det er lææænge siden, jeg sidst har skrevet på bloggen. Tiden er gået, og nu er det midt i maj. Jeg har været syg og hostet - som så mange andre i denne vinter. Så blev det pludselig påske hvor vi holdt fødselsdag hos os for min mor og de to unge, der fyldte 30 år.

Så blev jeg ramt af uheld med det elektroniske udstyr, idet jeg for første gang tabte min mobiltelefon. Skærmen krakelerede, og man kan jo ikke undvære en telefon. Da mit teleselskab ikke længere forhandler HTC, måtte jeg i stedet købe en Sony. Den bliver jeg sikkert også glad for, men der er lige nogle finesser man skal vænne sig til.

Et par dage senere knækkede låget på min bærbare. Jeg ved ikke hvordan det kunne ske, men jeg måtte holde fast på skærmen med den ene hånd når jeg skulle bruge den. Til sidst måtte jeg erkende, at det ikke gik på den måde. Derfor har jeg nu både en ny mobiltelefon og en ny laptop. Disse uheld har ikke just fremmet min lyst til at skrive indlæg på bloggen.

Men nu er jeg i gang igen.

Jeg har syet et tæppe færdigt og har fået det quiltet "ude i byen". Jeg vender tilbage med indlæg om tæppet om få dage, fordi tæppet lige nu er udlånt til udstillingen i Aulby 14. og 15. maj. Her er et kig til hvordan tæppet så ud undervejs.

Jeg vender tilbage så snart tæppet er hjemme igen.