Cardigan plus Quilt

Bloggen om stort og småt. Om at være fascineret af garn, stof og patchwork. Og om glæden ved hunderacen Welsh Corgi Cardigan.

torsdag den 19. april 2012

Spændende faglig aften

Tirsdag aften var jeg sammen med to kolleger til et meget spændende arrangement i FSAIO - Faglig Sammenslutning for Anæstesi-, Intensiv- og Opvågningssyge-
plejersker.

I et par timer var vi i selskab med psykolog Stine Venge, der satte fokus på organisationsforandringer, og hvad det gør ved mennesker. Jeg har sjældent oplevet en underviser, der var så meget tilstede og samtidig kunne få fokus flyttet til deltagerne.

Jeg blev opmuntret, da jeg fandt ud af, at der lige nu er fagfolk, der forsker i disse forhold - og at der er skrevet bøger om emnet. Et aktuelt tema er mismod, hvilket må være et trin mod depression og opgivelse. I aftenens løb kom der mange eksempler på organisationsændringer, og hvordan sygeplejersker rundt omkring har taklet disse ændringer - både professionelt og personligt. 

Det var en god oplevelse, at høre kolleger fortælle om arbejdsvilkår, der til forveksling ligner dem, man selv arbejder under. Godt at få eksempler på hvilke strategier, man kan vælge for at bevare sin identitet som sygeplejerske og menneske i den turbulente virkelighed, hvor kravet om forandring næsten er blevet et mål i sig selv.

Det var en tankevækkende og inspirerende aften.
Du kan læse mere om psykolog Stine Venge på flikflak.nu

Er du interesseret i FSAIO, skal du logge ind på DSR.dk og gå ind på fanen Faglige selskaber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar